L’azienda agricola biologica Jalari fondata nel 1992, basa la sua produzione di agrumi biologici attenendosi ai concetti di un’agricoltura sana e rispettosa della sua natura.

Posta all’interno del ParcoMuseo Jalari (in una superficie di circa 35 ettari), con la sua filosofia della bioarmonia è il luogo ideale per la nascita di arance e limoni biologici ed assolati che rispettano il ciclo produttivo ed originale della loro natura. Le tecniche colturali adottate, frutto di decennale esperienza e della costante collaborazione di agronomi specializzati nel settore biologico, sono mirate ad ottenere agrumi biologici unici ed esclusivi nel suo genere. Un ruolo importante viene anche svolto dal sistema di irrigazione a circuito chiuso, che mediante dei tubicini permette l’irrigazione automatica senza l’intervento dell’uomo, quindi risparmio economico ed idrico.
L’ecosistema dell’agrumeto, inoltre, è progettato partendo da un’accurata preparazione del terreno d’impianto curando attentamente tutte le fasi del processo produttivo fino alla scelta delle specie erbacee da consociare per favorire l’insediarsi degli insetti utili. Tutto questo senza trascurare i canoni di una produzione razionale e moderna.

Azienda Agricola Biologica JALARI

Importante è il ruolo che l’azienda svolge sul territorio nazionale, infatti da diversi anni “Jalari” è in stretta collaborazione con l’Associazione “Identità Immutate”.
Attualmente i partner di “Identità Immutate” sono: la Provincia di Massa-Carrara (capofila); il Fermano nelle Marche; il nord-ovest del Salento (Lecce); le terre di Alcamo (Trapani); il ParcoMuseo “Jalari” di Barcellona P.G. (ME); le Comunità Montane della Penisola Sorrentina e della Costiera Amalfitana (Salerno); i produttori della montagna del Sud riuniti nel Consorzio Ater (Abruzzo e altre regioni); Sala Baganza di Parma; le Terre dei Forti e Valpolicella del Veneto; il comprensorio di Savigliano (Cuneo). Protagonisti, i prodotti del mito italiano, come agnello di Zeri, olio trapanese, sfusato amalfitano, maccheroncini di Campofilone e vini antichi.

L’Azienda agricola biologica “Jalari”, tra l’altro, è sede giornaliera di incontri, stage e corsi di formazione, inoltre negli ultimi anni è stata presa in considerazione anche da diverse trasmissioni televisive regionali, nazionali e satellitari, quali: Geo & Geo, Ambiente Italia, Linea Verde, Italia che Vai, Sat 2000, etc.

 

Agrumi biologici certificati da Suolo e Salute

Gli agrumi biologici prodotti dall’azienda Jalari sono garantiti da un marchio CE (Reg. CE 207/92) e da una certificazione rilasciata da Suolo e Salute (organo di controllo nel campo dell’agricoltura biologica) che ne garantisce l’origine e ne sottolinea la genuinità.

 

FARM

The load imposed on industry, has now reached levels guard. The consequences are disastrous for all to see, in the air we breathe, water we drink, what we eat and the price that the ecosystem of the earth pays, it is still far from being defined.
Agriculture “organic”, proposes reversed introducing revolutionary concepts, but nothing new: it tends in practice to restore production in the agricultural, those elements through which you can observe the biological balance.
The farm organic “Jalari” founded in 1992, Basa its production in accordance with all concepts of a healthy and respectful of its nature.
Post within ParcoMuseo “Jalari” (an area of approximately 35 hectares), with its philosophy of “bioarmonia” is the ideal place for the birth of organic products and sunny that respect the original production cycle and their nature. The cultivation techniques adopted, the result of decades of experience in the field and constant collaboration with agronomists specialize in organic sector are targeted to obtain an exclusive product of its kind. An important role is also played by the irrigation system closed circuit, which means the tubes allows automatic irrigation without intervention, then savings and water.
Precisely for this reason the farm organic “Jalari” is home daily meetings, internships and training courses, also in recent years has been taken into consideration by several regional television broadcasts, national and satellite, such as: Geo & Geo, Environment Italy, Green Line, which Vai Italy, Sat 2000, etc..
The organic farm products “Jalari” are secured by a CE mark (Reg. EC 207/92) and a certification issued by “Soil and Health” (supervisory body in the field of organic farming), which guarantees the ‘origin and emphasizes the genuineness.

PRODUCTS

The orange farm is a hybrid clone selected by the citrus of Acireale (CT), which brought together progenitors of the best characteristics and production. E ‘of an apirene a blond juice (without seeds), the colors and unique aromas, which lends itself to different uses. This particular orange found in farm crops “Jalari”, his “optimum”. The lemon excellent size and coloration, particularly for the rich juice and the finesse of essential oils, not altered by chemical treatments, it is good for the preparation of limoncello, candies etc..
The high and prolonged resistance of these products, make them particularly suitable to transport and storage. A notable development has been in addition to direct sales, thanks to the promotion via the Internet (on-line), which has allowed a direct sale to the final consumer eliminating the intervention of third parties and allowing receive fresh produce and economically more convenient (es . Kg. oranges 1 of biological € 1.65 including shipping), which is considered one of the best solutions for their marketing.
Important is the role that the company plays in the national territory, in fact for several years “Jalari” is in close collaboration with the Association “Immutate Identity.”
Currently partners “Identity Immutate” The Province of Massa-Carrara (lead), in the Marche Fermano, the north-west of Salento (Lecce); lands Alcamo (Trapani), ParcoMuseo “Jalari” in Barcelona PG (ME); the mountain communities of Sorrento Peninsula and the Amalfi Coast (Salerno); producers of the mountain South gathered in Ater Consortium (Abruzzo and other regions); Sala Baganza of Parma; Terre dei Forti Valpolicella and the Veneto; Commonwealth of Savigliano (Cuneo).

Azienda Agricola Biologica Jalari di Salvatore Pietrini
Contrada Jalari – Frazione Maloto
Barcellona Pozzo di Gotto, ME 98051
Italy
cellulare
3927912211